Sanki bir düğme ile kapatılmış gibi, yolcu talebinin düşmesi, tedarik kesintileri, işgücü zayıflaması, belirgin düzeyde MRO azalması ve yönetim kurulu düzeyinde finansal baskılar ile salgının dünya genelinde ve özellikle Havacılık ve Savunma endüstrisinde yaratmış olduğu şok oldukça derinden hissedilmektedir.
Havayolu endüstrisi oluşturulan siparişleri iptal ediyor, erteleme veya model değiştirme taleplerinde bulunuyor. Havayolu şirketlerinin park halindeki uçakların bakımını da yapması gerekir. Ancak nakit tasarrufu sağlamak üzere revizyonlar ertelendiğinden, satış sonrası gelirler ciddi şekilde azaldı ve bakım temel saatlik sözleşmeler, zamanlamanın ve kapasitenin gerisinde kaldı. Havayolları, süresi dolan modellerin kullanımdan kaldırılması hakkında kararlar alırken ve filo ihtiyaçlarını yeniden değerlendirirken, uçak üretimi ile satış sonrası hizmet sağlayıcılarının kısa ve uzun vadeli talep değişikliklerini değerlendirmesi gerekir.
Ar-Ge’nin sürekli değişen tehditlere, dinamik piyasa koşullarına ve gelişen yenilikçi teknolojilere adapte olabilmesi gerekir. Şirketlerin bir yandan üretim ile talebi dinamik şekilde dengede tutarken, diğer yandan da kaliteyi ve sürdürülebilirliği artırmaları, maliyetleri düşürmeleri, çalışan güvenliği ile sağlığını korumaları ve teslimatı zamanında yapmaları gerekir.
İmalat çevikliğini artırmak için: